Zoeken in deze blog

dinsdag 6 april 2010

Eetcafe Auwt Aelse, Elsloo

Auwt_aelse Elsloo is een van die oude kleine dorpjes onder de rook van de DSM, met een rustiek oud centrum gelegen aan het Juliana kanaal. In het oude centrum vindt u eetcafé Auwt Aelse (Oud Elsloo) in een rustiek pand met klassiek houten interieur. We werden er uiterst hartelijk ontvangen door de eigenaresse die, naar later bleek, van Finse afkomst was. Zij had met haar man recent het café overgenomen en haar enthousiasme straalde ons tegemoet. De kaart bleek niet bijzonder origineel maar de keuze was voldoende en de prijzen waren uiterst schappelijk. Toch vonden we wel enkele zeer bijzondere gerechten, waaronder een zuurkoolsoep. Wellicht van oorsprong een Finse specialiteit?

Het eten werd door de eigenaresse zelf vervaardigd en dat werd met veel zorg gedaan. Een zeer goed verzorgde lunch verscheen op tafel omringd door veel goede zorgen zonder dat er ook maar enig moment inbreuk werd gedaan op onze privacy. Alles was uiterst goed verzorgd, de porties waren aan de ruime kant maar zo lekker dat uiteindelijk toch vrijwel alles op was. Dit alles aangevuld met een lekker streekbier (Gulpen) maakte het tot een bijzonder prettige ervaring. En de bescheiden rekening maakte het geheel compleet.

Bij vertrek hebben we eigenaresse Leena beloofd ons bezoek snel nog eens te herhalen, wellicht gecombineerd met een fijne wandeling langs het kanaal. We verheugen ons er nu al op.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 8.5
Lunchkaart: 7
Interieur/ambiance: 9
Ligging/omgeving: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten