Zoeken in deze blog

maandag 30 januari 2012

Eetcafe 't Pintje, Mechelen

(Eet)cafe 'Pintje is een "ouderwets" dorpscafé in de goede zin van het woord. Bij binnenkomst is er een hartelijk, waarna je kunt kiezen uit een drietal lokalen om plaats te nemen. De bar ligt in een relatief kleine ruimte met plaats voor twee ruime tafels, maar daarnaast zijn er twee ruime kamers waar er ruim plek is voor alle gasten die binnen komen waaien.

Het interieur is gebaseerd op veel houtwerk en lijkt een beetje op een berghut waar de aprés ski wordt gehouden. Het oogt ietwat onoverzichtelijk, een beetje vol, maar tegelijkertijd oergezellig.

De menukaart is ruim bemeten met allerlei verschillende typen gerechten. Streekgerechten, kaasplankjes, vleesplankjes, salades, broodjes, soepen, kortom van alles. Ook over de hoeveelheid verschillende dranken - met name allerlei speciaalbieren - zal niemand wat te klagen hebben.
We kozen voor het Limburgse stoofvlees en we werden niet teleurgesteld. Alsof onze bloedeigen oma het had gekookt. Een compliment aan de kok, maar ook zeker aan de uitstekende bediening.

We waren op bezoek bij 't Pintje op een zonnige, maar koude zaterdag in Januari dus het was erg rustig in Mechelen. Maar in de zomer wordt dit dorp vanwege haar prachtige omgeving overlopen door toeristen, dus dan zal het er hier wel heel wat drukker uitzien. Desalniettemin, een prachtige locatie.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 8
Lunchkaart: 7.5
Interieur/ambiance: 7.5
Ligging/omgeving: 7.5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten