Zoeken in deze blog

maandag 3 mei 2010

Brasserie Bracke, Heerlen

BrackeIn het hart van Heerlen, midden tussen de vele winkels aan de Saroleastraat ligt sinds 1994 Brasserie Bracke. Vanaf het kleine terras dat ruime kans biedt om de bonte stoet aan winkelend publiek te bekijken, val je bij binnenkomst enigszins ten prooi aan het duister. Maar wanneer je ogen aan de schemer gewend zijn blijk je terecht te zijn gekomen in een prachtig klassiek decor met veel donker hout, gewelfde plafonds en zelfs een raam met glas-in-lood. Het ziet er allemaal heel gezellig en warm uit.

De menukaart vormt de volgende verrassing die Bracke in petto heeft. Er is een uitgebreide keuze aan gerechten waaronder broodjes, wraps, salades, tapa's en enkele grotere gerechten. Regelmatig vertoont de kaart originele gerechten en het aanbod suggereert dan ook dat er hier heel wat te genieten valt.

Wanneer even later de gerechten worden geserveerd blijken die prima van smaak en opmaak. Alles is vers, de porties zijn ruim voldoende en het ziet er allemaal goed verzorgd uit. Ook de bediening is uiterst snel, vriendelijk en goed. Kortom, bij Brasserie Bracke valt er als klant bijzonder weinig te klagen. De prijzen liggen er misschien een tikje hoger dan in andere gelegenheden maar dat is niet verwonderlijk gezien de ligging in een drukke winkelstraat. Maar de prima kwaliteit staat in zeer goede verhouding met de alleszins redelijke prijzen.

Ons oordeel:


Kwaliteit eten: 8
Lunchkaart: 8.5
Interieur/ambiance: 8
Ligging/omgeving: 7