Zoeken in deze blog

woensdag 1 december 2010

Brasserie Friends, Bunde

FriendsBrasserie Friends in Bunde kent een nogal bijzondere historie. Het gebouw is afkomstig van een Wereldtentoonstelling en is ooit aangekocht door de Gemeente Bunde. Het gebouw zou zich nog grotendeels in de oorspronkelijke staat bevinden, al is dat voor de onwetende bezoeker natuurlijk moeilijk te controleren. Dat neemt niet weg dat het interieur inderdaad enkele aparte kenmerken heeft die doen denken aan een bijzondere geschiedenis.

Toch heeft Friends verder een nogal doorsnee inrichting al ziet de zaak er bij binnenkomst uitnodigend uit. De kaart bevat een niet al te groot assortiment voor- en hoofdgerechten met hier een daar een bijzondere noot (bijv. Torpedo garnalen). Verder biedt Friends de mogelijkheid tot het organiseren van een High-Tea of een Whisky proeverij.

Het eten is prima verzorgd, de bediening is vriendelijk en charmant en de prijs/kwaliteit verhouding is dan ook uitstekend. Een leuke bijkomstigheid van Brasserie Friends is dat u een gerede kans heeft een grote regionale beroemdheid in deze zaak aan te treffen die in een nabijgelegen pand haar eigen opnamestudio heeft. Bij ons tweede bezoek aan Friends hebben wij dit aan den lijve mogen ondervinden hetgeen aan het goede eten natuurlijk een extra bijzonder tintje geeft.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 7.5
Lunchkaart: 7
Interieur/ambiance: 7
Ligging/omgeving: 6.5