Zoeken in deze blog

dinsdag 1 november 2011

Herberg Moeder de Gans, Teuven (B)

Herberg Moeder de Gans is een klassieke Belgische herberg waar de tijd een beetje stil heeft gestaan. Men is er in geslaagd de sfeer van een oude herberg te bewaren zonder het geheel te laten vervallen. De herberg beschikt over een mooi terras dat van de weg is afgeschermd en dus rustig gelegen is. En binnen is het donker, bruin en gezellig. Kortom, een locatie die zowel in de zomer als in de winter ene mooie plek om te vertoeven is.

De kaart van Moeder de Gans kenmerkt zich vooral door allerlei streekgerechten. Hier geen uitsmijter of kroket op brood, maar wel Huitvleisch en Stinkkies of een Voerense patéplank. De gerechten zijn zoals je van de Belgische keuken mag verwachten, ruim bemeten en zonder overdreven franje.
De herberg beschikt tevens over een ruim assortiment bieren, waarbij men kiezen uit tientallen Trappisten, Abdijbieren, streekbieren en speciale bieren.

Moeder de Gans staat in de hele voerstreek en ver daar buiten bekend om haar ambiance dus met mooi weer is het er vaak een drukte van jewelste. ook worden er vanuit hier regelmatig groepsactiviteiten georganiseerd. Dus je moet een beetje geluk hebben om ene mooi plaastje te veroveren. Maar is dat eenmaal gelukt dan wacht er een heerlijke traditionele Belgische lunch.

Ons oordeel:
Kwaliteit eten: 8
Lunchkaart: 7.5
Interieur/ambiance: 8.5
Ligging/omgeving: 8