Zoeken in deze blog

donderdag 17 februari 2011

De Preuverie, Chateau Gilbert, Wijnandsrade

Gilbert Restaurant De Preuverie maakt onderdeel uit van Chateau Gilbert dat is gehuisvest in Kasteel Wijnandsrade, gelegen in het gelijknamige plaatsje. Chateau Gilbert is met name bekend als wijngaard en wijnproeverij, maar het bijbehorende restaurant verzorgt ook lunches en diners.

De ligging in het Kasteel Wijnandsrade, een mooi gerestaureerde herenboerderij, geeft al meteen een heel aparte sfeer aan deze locatie. In de zomer is er een prachtig terras op de binnenplaats van het kasteel, maar ook de inrichting binnen is heel mooi afgestemd op de mooie locatie.

De lunchkaart bestaat uit een serie bijzondere gerechten die allemaal zijn vormgegeven met streekgerechten. Zo zijn er "boterhammen" van ambachtelijk brood met Rommedou, is er Limburgse pastei of zuurvlees of kunt u kiezen voor een Wienboere Telleur (een wijnboer bord, met diverse producten). Aan de kwaliteit van de ingrediƫnten is duidelijk veel aandacht besteed en dat is ook terug te vinden in de kwaliteit van de gerechten. Onze "Oetsjmieter Gilbert" stelde dan ook zeker niet teleur. Er is (vanzelfsprekend) een ruime keus aan uitstekende wijnen maar ook zijn er enkele zeer goede streekbieren (op fles) te verkrijgen.

De bediening is heel vriendelijk en attent (op de dag dat wij er waren was de bezettingsgraad erg laag waardoor men ook makkelijk wat meer aandacht aan ons kon schenken). De prijzen zijn heel schappelijk en de prijs/kwaliteit verhouding is hier naar onze mening erg hoog!

Samenvattend ligt dit lunchadres op een heel mooie locatie, is de inrichting van de locatie heel mooi afgestemd op de aparte ligging en zijn zowel de kaart als de kwaliteit van het eten prima verzorgd. Kortom, een adres om te onthouden!

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 8
Lunchkaart: 8.5
Interieur/ambiance: 8.5
Ligging/omgeving: 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten