Zoeken in deze blog

maandag 24 januari 2011

Cafe De Tribunal, Maastricht

Tribunal De naam De Tribunal is afgeleid van het voormalige gerechtsgebouw (tribunaal) dat tegenover het café is gelegen. Tegenwoordig is in dit gebouw het hoofdgebouw van de Universiteit Maastricht gevestigd, en met de Economische faculteit en de Rechtenfaculteit op loopafstand kunt u wel raden waar overdag de meeste klandizie vandaan komt. Dat betekent ook dat De Tribunal op werkdagen tijdens de lunchuren erg druk bezet is. Het is dan ook niet altijd makkelijk om er tussen 12 en 2 een plekje te vinden.

Maar als je er eenmaal een plekje gevonden hebt dan wacht er een uiterst originele kaart met allerlei bijzondere gerechten die dagelijks worden aangevuld met enkele zogenaamde specials die vaak gebaseerd worden op seizoensproducten. Wat dacht u van een broodje Reddel, een broodje Modder, een tosti Isabelle of een omelet "Bolt en sjoen". Veel onderdelen van de kaart zijn in de loop van de historie van het cafe ontstaan terwijl andere gerechten daar later aan zijn toegevoegd. Het zijn allemaal bijzondere combinaties die je meestal nergens anders kunt vinden en die een bijzondere lunch garanderen.

Het café heeft een traditionele uitstraling met een ruime bar die de grote vierkante ruimte domineert. Hoewel de inrichting "bruin" is zorgen de grote ramen voor veel licht met uitzicht op de drukke Tongersestraat, net buiten het winkelcentrum van Maastricht. De keuken is modern en uitstekend georganiseerd hetgeen betekent dat wanneer uw bestelling eenmaal is opgenomen, de gerechten nooit lang op zich laten wachten. Die snelheid leidt overigens op geen enkele manier tot een mindere kwaliteit want de gerechten zijn zonder uitzondering allemaal uitstekend verzorgd. Wanneer u geluk heeft komt de kok persoonlijk uw gerecht brengen want bij nieuwe specials is hij steevast op zoek naar feedback van zijn klanten.

De Tribunal vormt een unieke combinatie van een café met een zeer traditionele Maastrichtse uitstraling en een perfect georganiseerde keuken die is gespecialiseerd in lunchgerechten. Het publiek geeft er een verdere unieke kleuring aan met veel academici en "kunstenaars" van de nabijgelegen kunstacademie, toneelacademie en conservatorium. En tot slot is er het unieke personeel dat in een enkel geval nog bestaat uit klassieke Maastrichtenaren, die het niet ontbreekt aan de nodige humor en chauvinisme. Al met al, een van de absolute toppers van onze lijst.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 8.5
Lunchkaart: 9
Interieur/ambiance: 9
Ligging/omgeving: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten