Zoeken in deze blog

maandag 10 januari 2011

Eetcafe Op 't Indsje, Cadier en Keer

Optindsje Dit eetcafé is gelegen aan het uiteinde van het dorp Cadier en Keer. Vandaar waarschijnlijk ook de naam 't Indsje' hetgeen verwijst naar het feit dat het cafe helemaal aan de buitenkant van het dorp ligt. Dat betekent echter niet dat de ligging ook rustig is want Op 't Indsje ligt aan de zeer drukke Rijksweg tussen Maastricht en Vaals. Het café heeft een vrij ruim terras waar het in de zomer waarschijnlijk wel zonnig is maar zeker niet rustig vanwege het langsrazende verkeer.

Binnen ziet het café er nogal rommelig uit. De tafeltjes staan verzameld rond de grote bar en in een naastgelegen restaurantruimte. Uitgezonderd de mooie bar ziet het er allemaal enigszins verouderd uit. Er is een ruime hoek met speelgoed voor kinderen en het restaurant lijkt dan ook toegesneden op gezinnen met kleine kinderen. Daarop aansluitend biedt het café de mogelijkheid om 's avonds naast a la carte ook mee te eten met "wat de pot schaft".

Tijdens lunchtijd zijn de gezinnen met kinderen er echter nauwelijks te vinden en is er doorgaans makkelijk een plaatsje te vinden. De lunchkaart bevat een redelijke collectie van vrij standaard gerechten, waarbij met name de stoofpotjes opvallen. Onze keuze viel dan ook op deze categorie en daar hebben we geen spijt van gekregen. Want blijkbaar is er hier in de keuken nog sprake van ouderwetse kookkwaliteit.Bij een tweede gelegenheid hebben we de soepen geprobeerd (te krijgen in maar liefst drie verschillende maten) en ook daar spatte de kookkwaliteit van af.

De bediening in het restaurant is een beetje "even kijken wat voor vlees we hier in de kuip hebben" maar verder wel vriendelijk.

Samenvattend komen we op basis van het uitstekende eten tot een positief resultaat en we gaan er zeker nog eens terug. Maar bij andere categorieën op ons scorebord valt de beoordeling toch iets lager uit.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 9
Lunchkaart: 7
Interieur/ambiance: 6
Ligging/omgeving: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten