Zoeken in deze blog

vrijdag 18 maart 2011

Boscafe 't Hijgend Hert, Vijlen

Hijgendhert Geheel afgelegen van de bewoonde wereld, omringd door het Holsetterbosch ligt deze unieke gelegenheid. Om er te komen is het wel even zoeken en bij slecht weer komen er ook wel wat modderige schoenen aan te pas, maar al deze moeite wordt vervolgens ruimschoots beloond.

De atmosfeer van 't Hijgend Hert wordt sterk door het jaargetijde bepaald. In de winter lijkt het nog meest het op een skihut. Er is een enorme open haard die voluit brand en de inrichting is warm, donker en intiem. Maar in de zomer verplaatst de activiteit zich naar het ruime terras en de grote serre waardoor er een prachtig koel plekje ontstaat aan de rand van het bos. In dat jaargetijde valt er ook het meest te genieten in de kinderboerderij die onderdeel uitmaakt van het café. Al zittend op het terras komt er dan een pauw langs paraderen, of kuieren er kippen en konijnen tussen de tafels door.

De kaart van het café kenmerkt zich in de eerste plaats door lekkere soepen en heerlijke (wild)stoofpotten en streekgerechten. Er is een ruime keuze aan gerechten en dagelijks is er een andere dag special te krijgen. Ook het assortiment aan bieren is ruim en er is zelfs een bier dat uitsluitend hier te verkrijgen is: "Hert, Vijlenerbosbier". Onze keuze viel op een stoofpot en die voldeed - samen met het unieke bier - aan al onze verwachtingen. Toevalligerwijze bezochten we het café op de dag van mijn 50ste verjaardag en onze lunch in deze bijzondere atmosfeer gaf aan deze dag een heel feestelijk tintje.

Ondanks het feit dat het cafxe9 nogal afgelegen is, is het dermate populair bij wandlaars en fietsers dat het zelfs in hartje winter goed wordt bezocht. Het café afficheert zichzelf als de enige berghut van Nederland en dat lijkt me alleszins denkbaar (met name gezien het beperkt aantal bergen dat Nederland rijk is). Elders op deze site is er echter ook een recensie van Chalet Bergrust op de St. Pieterberg in Maastricht te vinden, een locatie waar het predicaat berghut wellicht ook op van toepassing is.

Ons oordeel:

Kwaliteit eten: 8.5
Lunchkaart: 8
Interieur/ambiance: 9.5
Ligging/omgeving: 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten